4 Fonteinen

Vilvoorde
Architects
Urban Platform
Localització
1800 Vilvoorde
Any
2016
Client
Matexi

This master plan is part of a large urban redevelopment project along the canal in Vilvoorde. The canal in fact becomes the landscaped element on which the entire project rests. The primary objective is to construct an urban area that meets the highest sustainability criteria. Thus, many parks, green spaces and water zones are created, and the surrounding subterranean ecosystem is reinforced. At the same time, the new constructions accommodate the same residential density as a town comprising 1000 dwellings, a school, a crèche, shops, collective creative workshops and public facilities. In order to render the site child-friendly, it has been pedestrianized and offers soft mobility solutions.

Projectes relacionats

  • 大阪大学 まちかね保育園
    工藤和美 + 堀場弘 / シーラカンス K&H
  • Pool Pavilion
    Reddymade
  • Sanierung Geschäftshaus Aeschenvorstadt
    KREN Architektur
  • Armadale Residence
    Rob Mills Architecture & Interiors
  • Neubau Chalet
    Arttesa, designed & tailored

Revista

Altres projectes per Urban Platform

Fancy
Seneffe
Decoster
Brussels
Lepage
Brussels
D’Ieteren Gallery
Brussels
Dubrucq
Brussels
Castel
Brussels