Enjoy Concrete HQ

Veurne
Fotografia © Tim Van De Velde
Fotografia © Damiaan Vanhoutte
Fotografia © Tim Van De Velde
Fotografia © Tim Van De Velde
Fotografia © Tim Van De Velde
Fotografia © Joost Vanhove
Fotografia © Tim Van De Velde
Fotografia © Tim Van De Velde
Architects
Govaert & Vanhoutte architects
Adreça
Vaartstraat 36, 8630 Veurne
Any
2013
Preu
1 milió - 100 milions
Pisos
1-5 pisos

The new headquarters for Enjoy Concrete are a showcase for its products, constructed entirely out of prefabricated concrete elements. Its facades are concrete slabs of 6 by 3 meters and all windows share these same proportions.

The industrial building is mainly a hall for production and storage, but also contains the office spaces. A cantilevered volume containing the meeting room is located at the top corner of the building. The facade is further characterized by printing a stylized image of the beautiful treeline along the canal “Damse Vaart” on the prefab slabs through the application of the Graphic Concrete procedure. This creates an interesting interaction between the building and its surroundings, as the building reflects the nature across the street and canal.

Projectes relacionats

  • Public Bath
    Leslie Rahel Majer
  • May I use the front/backdoor?
    Nele Bergmans
  • House, Kitchen, Garden in Alcácer do Sal
    Pedro Frade
  • Interstices of Urban Dualism in Maputo
    João Pedro de Brito Oliveira
  • Crafting the disused
    Frederice Koch

Revista

Altres projectes per Govaert & Vanhoutte architects

Roces
Brugge
Fort Napoleon
Oostende
Obumex Outdoor Showroom
Staden
D-Hotel
Kortrijk
Kazematten
Ypres
Notarishuys