SKYLIGHT IN WOOD FOR A CAR PARK

Fleurus
Foto © Maxime Delvaux photographer
Foto © Maxime Delvaux photographer
Foto © Maxime Delvaux photographer
Foto © Maxime Delvaux photographer
Foto © Maxime Delvaux photographer
Foto © Maxime Delvaux photographer
Architekten
Claisse Architectures

Renovation of a building used as a car park entrance and transformation of the inside of this entrance.
The project consists in highlighting the facade of the building to create a bright and contemporary entrance for the parking.
We only worked with coated or painted concrete and woodwork. The hues we selected create a big contrast: anthracite concrete and very light wood.
Building floors could not be used because the owner did not have the authorization. The idea is to use this floor to illuminate the parking garage behind.
Inside the building, we demolished a part of the ceiling to create a skylight that goes through the entire building. This skylight is completely covered with a wooden structure in order to design a dynamic space created by curves and counter-curves.
The wooden structure that is inside the entrance and that forms the skylight is illuminated at night by an appropriate lighting. All this creates dynamism in the street.

Dazugehörige Projekte

  • Eclectic Apartment
    JUNG
  • „els“ – Elsbethenareal-Schrannenplatz
    F64 Architekten PartGmbB
  • Neubau Einfamilienhaus Liebefeld
    Johannes Saurer Architekt BSA
  • Neubau Sporthalle Sigmaringendorf
    dasch zürn + partner architekten Partnerschaft mbB
  • Guizhou South-Western Monority Ethnic Cultural Center
    West-line Studio

Magazin

Andere Projekte von Claisse Architectures

LIVE BOX
Bruxelles
MONOLITH
Bruxelles
ZEN ROOM
Leuven
URBAN BLOCK
Bruxelles