Habitat G (ar. P. Bilquin)

 Back to Projects list
  • Residential
Year
1999
Cost
Undisclosed
Stories
Undisclosed

De woning is ingeplant in een stedelijk weefsel, op zeer breed en ondiep perceel. De woning wordt benaderd via een patio. Dit is de overgangszone publiek – privé. Omwille van privacy heeft de straatgevel een gesloten karakter. Er zijn horizontale langwerpige ramen voorzien. De achtergevel daarentegen heeft een open karakter. De woning is gericht naar de achter liggende tuinpatio. Aansluitend op patio is een zwembad gesitueerd, gedeeltelijk met dubbele plafondhoogte om de zon zo diep mogelijk in het zwembad te laten doordringen. Leefruimte en keuken worden van elkaar gescheiden door een flexibele wand. Op de verdieping zijn de slaapruimte en bureel gesitueerd. Een vide laat visuele relatie tussen de leefruimte en bureel toe. De slaapruimte is van de straatkant afgescheiden door de circulatiezone. Materialen: gebleekte eik en zandsteen voor de vloeren, wit geschilderde muren, plafond en binnendeuren.

Other Projects by bilquin serck architecten

Habitat O (ar. P. Bilquin)
Lembeke
Habitat DJ (ar. T. Serck)
Merendree
Habitat VD (ar. P. Bilquin)
Deurle
Extension of the Administrative Center "Open Call 6" (BSa)
Schoten
Extension for the Hogeschool Gent (ar. T. Serck)
Aalst
Habitat V (ar. P. Bilquin in collaboration with V. Van Duysen)
Kortrijk