Habitat V (ar. P. Bilquin in collaboration with V. Van Duysen)

 Back to Projects list
Year
2004
Cost
Undisclosed
Stories
Undisclosed

De rijwoning heeft aan de straatzijde een eerder gesloten karakter ten einde de privacy in achterliggende ruimten te optimaliseren. Achter het blinde muurgedeelte op de verdiepingen bevindt zich over de volledige gevelbreedte een patio. Deze vormt een beschutte buitenruimte aansluitend op de kindervertrekken en zorgt voor een aangename daglichttoetreding in onderliggende leefruimte. De toegang tot de woning bevindt zich op het halfverdiepte gelijkvloers. Hier bevinden zich keuken en eetruimte. Via de trap, dwars in de ruimte geplaatst, komt men centraal in de leefruimte op de eerste verdieping. De trap zoneert de ruimte. De trap naar de kindervertrekken is langs de gemene muur geplaatst, terwijl de trap naar bovenliggende ouderlijke ‘penthouse’ opnieuw dwars is geplaatst. Op deze wijze ontstaat een spiraalvormige circulatie doorheen de woning; een dynamiek die de woning tot leven wekt. Het vrijstaande volume van het ‘penthouse’ ondervangt de moeilijke aansluitingen met de daken van aanliggende woningen.

Other Projects by bilquin serck architecten

Habitat O (ar. P. Bilquin)
Lembeke
Habitat G (ar. P. Bilquin)
Deinze
Habitat DJ (ar. T. Serck)
Merendree
Habitat VD (ar. P. Bilquin)
Deurle
Extension of the Administrative Center "Open Call 6" (BSa)
Schoten
Extension for the Hogeschool Gent (ar. T. Serck)
Aalst