HQ BINST ARCHITECTS

Antwerp
HQ BINST ARCHITECTS / ground floor / facade (detail)
Photo © Tim van de Velde
HQ BINST ARCHITECTS / ground floor / facade
Photo © Tim van de Velde
HQ BINST ARCHITECTS / facade with team
Photo © Herman Desmet
HQ BINST ARCHITECTS / ground floor / meeting space
Photo © Tim van de Velde
HQ BINST ARCHITECTS / ground floor / board room
Photo © Tim van de Velde
HQ BINST ARCHITECTS / ground floor / ceiling (detail)
Photo © Tim van de Velde
HQ BINST ARCHITECTS / underground floor / B7
Photo © Tim van de Velde
HQ BINST ARCHITECTS / underground floor
Photo © Tim van de Velde
HQ BINST ARCHITECTS / underground floor / ceiling (detail)
Photo © Tim van de Velde
HQ BINST ARCHITECTS / underground floor / Virtual Reality
Photo © Tim van de Velde
HQ BINST ARCHITECTS / main stairs (detail)
Photo © Tim van de Velde
HQ BINST ARCHITECTS / second floor / work space 2
Photo © Tim van de Velde
HQ BINST ARCHITECTS / first floor / work space 1
Photo © Tim van de Velde
HQ BINST ARCHITECTS / ground floor / terrazzo (detail)
Photo © Tim van de Velde
HQ BINST ARCHITECTS / second floor / work space 2
Photo © Tim van de Velde
HQ BINST ARCHITECTS / under construction
Photo © Binst Architects
HQ BINST ARCHITECTS / under construction
Photo © Binst Architects
HQ BINST ARCHITECTS / main stairs (detail)
Photo © Tim van de Velde
HQ BINST ARCHITECTS / under construction
Photo © Binst Architects
Zuid Antwerpen in the future
Visualization © Stad Antwerpen
Architects
Binst Architects
Address
Luikstraat 7, 2000 Antwerp
Year
2019
Cost
Undisclosed
Stories
1-5 Stories
Client
Binst Architects
Team
Luc Binst, Edwin Remmerie, Wim Heyninck, Ben Depuydt, Kenn van Overveld
Main contractor
Bouwbedrijf P.D.K. nv

OFFICE, INTERIOR
Renovation former warehouse
The building in Luikstraat is a former warehouse that was used to store various materials. After several lives as a dance hall, restaurant, car park and discotheque, the building is now being used as a state-of-the-art office space between the three top museums in Antwerp Zuid.
The façade will be restored to its original appearance. On the ground floor, new arched windows form an addition to the existing façade grid, with a deeper entrance door in the central bay. The whole forms an understated yet stylish look, which is further enhanced by an elegant steel terrace on the first floor.
Inside, each floor has its own character: a ground floor meeting floor with terrazzo floor, an underground lunch room with voids on the front wall, a first work floor with wide wooden plank flooring and under the roof with Polonceau trusses, a completely white workspace with cathedral allure is created. The soul of the building is preserved and together with the finish, forms a powerful whole.

Related Projects

  • Centillion Sofia
    DIN A4 Architektur
  • Joe and Rika Mansueto Library
    L-Plan Lighting Design
  • Terra Mineralia, Schloß Freudenstein
    L-Plan Lighting Design
  • Shangri-La Hotel Tokyo
    WORKTECHT CORPORATION
  • Nippon Daira Hotel
    WORKTECHT CORPORATION

Magazine

Other Projects by Binst Architects

Port Pavilion
Antwerp
De Boschkens - Noise Barrier Houses
Goirle, Netherlands
HQ INFRAX WEST
Torhout
HQ NIKO
Sint-Niklaas
Artevelde
Gent
Luxury Apartments Pothoofd
Deventer, Netherlands