Project L

Flanders
Photo © Jana Malfroid
Photo © Jana Malfroid
Photo © Jana Malfroid
Photo © Jana Malfroid
Photo © Jana Malfroid
Photo © Kristien Daem
Photo © Kristien Daem
Architects
Wim Goes Architectuur
Location
Flanders
Year
2004

This is a project for an Art collector who’s wish it was to respect the Neo-Tudor style of the existing house, but at the same time open it up to the garden and create spaces friendly to art. Our solution came in the form of a glass passage and pavilion extention. The glass is not only a transparent separation, but it is structurely applied to support the roof. The techinical refinement of the glass detailing result in a light architecture, in contrast to the monolithic English style. The glass passage twists leavingthe house on the way to the pavilion. The pavilion, stipulated by four bluestone pillars and enclosed by glass, behaves like a peninsula within the design. Here interior and exterior amalgamate. In the cottage excisions are made by slicing and cutting. Architecture is stripped of architecture. These vacua intensify what is built and are significative. Architecture which exists in what it omits.The glass passage creates dialogue by reflecting the Neo-Tudor architecture just before dissolving in its surroundings.

Related Projects

  • AESOP SHINJUKU
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO
  • Gallery COMMON
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO
  • RESTAURANT ON THE SEA
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO
  • CUTLERY for VALERIE OBJECTS
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO
  • Akeno Restaurant
    Cyrus Ghanai Interior Architecture & Design

Magazine

Other Projects by Wim Goes Architectuur

House T
Flanders
Blue Residence
Flanders
Refuge
Flanders
WGT99, High Table
WGL19, Lacquered Aluminium Library
Gent