HQ BINST ARCHITECTS

Antwerp
HQ BINST ARCHITECTS / ground floor / facade (detail)
Foto © Tim van de Velde
HQ BINST ARCHITECTS / ground floor / facade
Foto © Tim van de Velde
HQ BINST ARCHITECTS / facade with team
Foto © Herman Desmet
HQ BINST ARCHITECTS / ground floor / meeting space
Foto © Tim van de Velde
HQ BINST ARCHITECTS / ground floor / board room
Foto © Tim van de Velde
HQ BINST ARCHITECTS / ground floor / ceiling (detail)
Foto © Tim van de Velde
HQ BINST ARCHITECTS / underground floor / B7
Foto © Tim van de Velde
HQ BINST ARCHITECTS / underground floor
Foto © Tim van de Velde
HQ BINST ARCHITECTS / underground floor / ceiling (detail)
Foto © Tim van de Velde
HQ BINST ARCHITECTS / underground floor / Virtual Reality
Foto © Tim van de Velde
HQ BINST ARCHITECTS / main stairs (detail)
Foto © Tim van de Velde
HQ BINST ARCHITECTS / second floor / work space 2
Foto © Tim van de Velde
HQ BINST ARCHITECTS / first floor / work space 1
Foto © Tim van de Velde
HQ BINST ARCHITECTS / ground floor / terrazzo (detail)
Foto © Tim van de Velde
HQ BINST ARCHITECTS / second floor / work space 2
Foto © Tim van de Velde
HQ BINST ARCHITECTS / under construction
Foto © Binst Architects
HQ BINST ARCHITECTS / under construction
Foto © Binst Architects
HQ BINST ARCHITECTS / main stairs (detail)
Foto © Tim van de Velde
HQ BINST ARCHITECTS / under construction
Foto © Binst Architects
Zuid Antwerpen in the future
Visualización © Stad Antwerpen
Arquitectos
Binst Architects
Dirección
Luikstraat 7, 2000 Antwerp
Año
2019
Coste
No divulgado
Pisos
1 - 5 pisos
Cliente
Binst Architects
Equipo
Luc Binst, Edwin Remmerie, Wim Heyninck, Ben Depuydt, Kenn van Overveld
Main contractor
Bouwbedrijf P.D.K. nv

OFFICE, INTERIOR
Renovation former warehouse
The building in Luikstraat is a former warehouse that was used to store various materials. After several lives as a dance hall, restaurant, car park and discotheque, the building is now being used as a state-of-the-art office space between the three top museums in Antwerp Zuid.
The façade will be restored to its original appearance. On the ground floor, new arched windows form an addition to the existing façade grid, with a deeper entrance door in the central bay. The whole forms an understated yet stylish look, which is further enhanced by an elegant steel terrace on the first floor.
Inside, each floor has its own character: a ground floor meeting floor with terrazzo floor, an underground lunch room with voids on the front wall, a first work floor with wide wooden plank flooring and under the roof with Polonceau trusses, a completely white workspace with cathedral allure is created. The soul of the building is preserved and together with the finish, forms a powerful whole.

Proyectos relacionados

  • Umnutzung Schuhfabrik in 14 Wohnungen Winterthur ZH
    Graf Biscioni Architekten
  • Moritz M-store
    External Reference
  • Jané Winestore
    External Reference
  • Jiu Ke Shu Future Arts Center
    iGuzzini
  • Casa CCFF
    INGENI

Magazine

Otros proyectos de Binst Architects

Port Pavilion
Antwerp
De Boschkens - Noise Barrier Houses
Goirle, Países Bajos
HQ INFRAX WEST
Torhout
HQ NIKO
Sint-Niklaas
Artevelde
Gent
Luxury Apartments Pothoofd
Deventer, Países Bajos