Project L

Flanders
Foto © Jana Malfroid
Foto © Jana Malfroid
Foto © Jana Malfroid
Foto © Jana Malfroid
Foto © Jana Malfroid
Foto © Kristien Daem
Foto © Kristien Daem
Arquitectos
Wim Goes Architectuur
Ubicación
Flanders
Año
2004

This is a project for an Art collector who’s wish it was to respect the Neo-Tudor style of the existing house, but at the same time open it up to the garden and create spaces friendly to art. Our solution came in the form of a glass passage and pavilion extention. The glass is not only a transparent separation, but it is structurely applied to support the roof. The techinical refinement of the glass detailing result in a light architecture, in contrast to the monolithic English style. The glass passage twists leavingthe house on the way to the pavilion. The pavilion, stipulated by four bluestone pillars and enclosed by glass, behaves like a peninsula within the design. Here interior and exterior amalgamate. In the cottage excisions are made by slicing and cutting. Architecture is stripped of architecture. These vacua intensify what is built and are significative. Architecture which exists in what it omits.The glass passage creates dialogue by reflecting the Neo-Tudor architecture just before dissolving in its surroundings.

Proyectos relacionados

  • Projektwettbewerb Campus Motel NTB
    FELIX PARTNER Architektur und Design
  • Volksschule Maria Grün
    BERKTOLD WEBER Architekten
  • Stereokitchen
    Paul Kaloustian Architect
  • Cyprus New Museum
    Paul Kaloustian Architect
  • Bürobegrünung ERZ Entsorgung + Recycling, Zürich
    Hydroplant

Magazine

Otros proyectos de Wim Goes Architectuur

Jan Hoet Square
Gent
Barn D-M
Wortegem-Petegem
Yohji Yamamoto flagship store
Antwerpen
Refuge
Flanders
Galerie Johann König
Berlin, Alemania
Royal Belgian Sailing Club
Zeebrugge