Verbiest - Lenvain

 Terug naar projectenlijst
Locatie
Grimbergen
Jaar
2016

Eerlijk materiaalgebruik en een rijke daglichtinval, dat is de rode draad doorheen de renovatie van deze rijwoning. Een oude achterbouw maakte plaats voor een nieuwbouwvolume waarin keuken en eethoek een plaats kregen. Een overdekt terras vervolledigt het bouwprogramma. Een gevelbreed raam en een lichtstraat op de grens tussen oud en nieuw halen maximaal licht binnen. Een opvallende, witte keukenwand en dito eiland reflecteren het licht en versterken het ruimtegevoel. Dat centrale gegeven in de ruimte wordt omringd door sobere, eerlijke materialen: een gepolierde betonvloer, hout voor de dakstructuur en een gevelsteenwand die doorloopt tot buiten en daar als het ware het terras omkadert.

Andere projecten van Egide Meertens Architecten

Veeckman-Gélis
Borgloon
Vrieling
Cielle
Lambert-Corthouts
Heusden
Vanderlee-Broeckx
Genk
Timmermans-Venderink
Tongeren
Woning Nicolaï
Riemst