Photo © Annick Vernimmen
© Annick Vernimmen
© Annick Vernimmen
© Annick Vernimmen
© Annick Vernimmen
© Annick Vernimmen
© Annick Vernimmen
© Annick Vernimmen
© Annick Vernimmen
© Annick Vernimmen
© Annick Vernimmer
© Annick Vernimmen
© Annick Vernimmen
© Annick Vernimmen
© Annick Vernimmen
© Annick Vernimmen
© Annick Vernimmen
© Annick Vernimmen
© Annick Vernimmen
© Annick Vernimmen

Baillet Latour

 Terug naar projectenlijst
Jaar
2018

Although this bungalow on one of the stately driveways of Brasschaat had been on the market for a long time, JUMA immediately saw its enormous potential when the client came to them with the question whether a renovation was worth considering.

The existing volumes have largely been preserved, only the veranda and the gable roof were removed. The gable roof was replaced by a flat roof with corbeled canopies in black zinc. The staircase was moved to open a large space that accommodates the kitchen.

The presence of a basement crawl space made it possible to accommodate a recessed seating area in the living room, obviously replete with a wood-burning fireplace.

The plot has a large, beautiful front garden, in which JUMA introduced a garden wall to create a separation from the driveway and the entrance zone. By placing an identical large window opening in both the front façade and the rear façade, a visual connection is created between the greenery in the front and the back of the house. This makes for a very open living space, in which one feels as it were enveloped by the exuberant surrounding greenery. Exterior becomes interior.

Andere projecten van JUMA architects

Dupli Dos
Ibiza, Spanje
Optiek Herpol
Ghent
L'autre Vie
Ghent
Project L
Bruges
Project B
Gent
Project K
Nevele