Alpha Tower

Brussels
Photo © Stijn Bollaert
Photo © Stijn Bollaert
Photo © Stijn Bollaert
Visualization © LOW architecten
Photo © Stijn Bollaert
Photo © Stijn Bollaert
Photo © Stijn Bollaert
Photo © Stijn Bollaert
Photo © Stijn Bollaert
Architecten
LOW architecten
Jaar
2012
Kosten
Undisclosed
Verhalen
5-20 Stories

LOW architecten refurbished the ‘Alpha Tower’, an office building located near the Brussels-North railway station. The headquarters of the Auxiliary Fund for Payment of Unemployment Benefits received a facelift, taking the original 1960s structure with an aluminum facade and stripping it down to the skeletal fabric. The edifice houses a ticket hall, offices and a restaurant with terrace (including a splendid city view) and green roof.

Gerelateerde projecten

  • Eissporthalle Davos
    Walter Bieler AG
  • 6280.CH Coworking Hub
    Evolution Design
  • Hohes Holz auf der Lichtung | Neubau Büro- und Verwaltungsgebäude für die Ziegler Group
    Brückner & Brückner Architekten
  • Turning Gray into Green : Meishe River Greenway and Fengxiang Park, Haikou,China
    Turenscape
  • Tongnan Dafosi Wetland Park
    Turenscape

Magazine

Andere projecten van LOW architecten

House in the Woods - Private residence
Oud-Turnhout
Office Building T for G
Antwerp
Elementary School Eikenlaar
Rumst
Trois Couleurs - Private residence
Buggenhout
Huis voor Patrick
Keerbergen
Guesthouse Little Willy
Brussels