House KN

Photo © Tijs Vervecken - Architectslab
Photo © Tijs Vervecken - Architectslab
Photo © Tijs Vervecken - Architectslab
Photo © Tijs Vervecken - Architectslab
Photo © Tijs Vervecken - Architectslab
Photo © Tijs Vervecken - Architectslab
Photo © Tijs Vervecken - Architectslab
Photo © Tijs Vervecken - Architectslab
Photo © Tijs Vervecken - Architectslab
Photo © Tijs Vervecken - Architectslab
Photo © Tijs Vervecken - Architectslab
Photo © Tijs Vervecken - Architectslab
Photo © Tijs Vervecken - Architectslab
Photo © Tijs Vervecken - Architectslab
Photo © Tijs Vervecken - Architectslab
Photo © Tijs Vervecken - Architectslab
Photo © Tijs Vervecken - Architectslab
Photo © Tijs Vervecken - Architectslab
Photo © Tijs Vervecken - Architectslab
Photo © Tijs Vervecken - Architectslab
Photo © Tijs Vervecken - Architectslab
Photo © Tijs Vervecken - Architectslab
Photo © Tijs Vervecken - Architectslab
Photo © Tijs Vervecken - Architectslab
Photo © Tijs Vervecken - Architectslab
Architecten
ARCHITECTSLAB
Locatie
Jaar
2021

The design for this house is evidently largely shaped by its location and site.
The most important aspects were the fact that this is the last house in the street, that the adjacent wooded nature reserve could also be the "front" and the steeply sloping terrain. Taking this into account, we really dug the house into the slope.
Integration and interaction between garden/environment and house was very important.
The house extends over 2 levels or floors. An upper living level that corresponds with the rear garden, terrace and swimming pool. This building layer with floor-to-ceiling 3-sided glazing creates a very open view and panorama of the surrounding landscape, meadows, gardens and forests.
The low-lying building layer is partly underground and contains the night quarters and service areas. These functions are more privately shielded from the environment by garden walls or, for the spaces below ground level, equipped with skylights that provide plenty of natural light but do not create any insight.

To be able to anchor architecture and environment together, we opted for a regional brick finish. A materialization that is continued in both the living volume and the garden walls.

A thorough and pure elaboration of the interior, with noble materials, turn this house into a total design.

Gerelateerde projecten

  • Erweiterung Schulanlage Dorf
    Bürgi Burkhard von Euw
  • Shanghai Suhe MixC World
    KOKAISTUDIOS
  • Welcome to the Stage!
    Kjellander Sjöberg
  • Hovering Kan-Too – Great Bay Area Center Showroom
    Wutopia Lab
  • Stockwell-Rodríguez Residence
    Belmont Freeman Architects

Magazine

Andere projecten van ARCHITECTSLAB

House BR
Hasselt
House JK
Heusden - Zolder
Notary Vuylsteke & Bunkens
Riemst
Depots Pyrex
Brussel
House GL
Wolvertem