HQ BINST ARCHITECTS

Antwerp
HQ BINST ARCHITECTS / ground floor / facade (detail)
Photo © Tim van de Velde
HQ BINST ARCHITECTS / ground floor / facade
Photo © Tim van de Velde
HQ BINST ARCHITECTS / facade with team
Photo © Herman Desmet
HQ BINST ARCHITECTS / ground floor / meeting space
Photo © Tim van de Velde
HQ BINST ARCHITECTS / ground floor / board room
Photo © Tim van de Velde
HQ BINST ARCHITECTS / ground floor / ceiling (detail)
Photo © Tim van de Velde
HQ BINST ARCHITECTS / underground floor / B7
Photo © Tim van de Velde
HQ BINST ARCHITECTS / underground floor
Photo © Tim van de Velde
HQ BINST ARCHITECTS / underground floor / ceiling (detail)
Photo © Tim van de Velde
HQ BINST ARCHITECTS / underground floor / Virtual Reality
Photo © Tim van de Velde
HQ BINST ARCHITECTS / main stairs (detail)
Photo © Tim van de Velde
HQ BINST ARCHITECTS / second floor / work space 2
Photo © Tim van de Velde
HQ BINST ARCHITECTS / first floor / work space 1
Photo © Tim van de Velde
HQ BINST ARCHITECTS / ground floor / terrazzo (detail)
Photo © Tim van de Velde
HQ BINST ARCHITECTS / second floor / work space 2
Photo © Tim van de Velde
HQ BINST ARCHITECTS / under construction
Photo © Binst Architects
HQ BINST ARCHITECTS / under construction
Photo © Binst Architects
HQ BINST ARCHITECTS / main stairs (detail)
Photo © Tim van de Velde
HQ BINST ARCHITECTS / under construction
Photo © Binst Architects
Zuid Antwerpen in the future
Visualization © Stad Antwerpen
Architecten
Binst Architects
Adres
Luikstraat 7, 2000 Antwerp
Jaar
2019
Kosten
Undisclosed
Verhalen
1-5 Stories
Klant
Binst Architects
Team
Luc Binst, Edwin Remmerie, Wim Heyninck, Ben Depuydt, Kenn van Overveld
Main contractor
Bouwbedrijf P.D.K. nv

OFFICE, INTERIOR
Renovation former warehouse
The building in Luikstraat is a former warehouse that was used to store various materials. After several lives as a dance hall, restaurant, car park and discotheque, the building is now being used as a state-of-the-art office space between the three top museums in Antwerp Zuid.
The façade will be restored to its original appearance. On the ground floor, new arched windows form an addition to the existing façade grid, with a deeper entrance door in the central bay. The whole forms an understated yet stylish look, which is further enhanced by an elegant steel terrace on the first floor.
Inside, each floor has its own character: a ground floor meeting floor with terrazzo floor, an underground lunch room with voids on the front wall, a first work floor with wide wooden plank flooring and under the roof with Polonceau trusses, a completely white workspace with cathedral allure is created. The soul of the building is preserved and together with the finish, forms a powerful whole.

Gerelateerde projecten

  • inklusives Wohnquartier
    czerner göttsch architekten
  • 6280.CH Coworking Hub
    Evolution Design
  • Hohes Holz auf der Lichtung | Neubau Büro- und Verwaltungsgebäude für die Ziegler Group
    Brückner & Brückner Architekten
  • Turning Gray into Green : Meishe River Greenway and Fengxiang Park, Haikou,China
    Turenscape
  • Tongnan Dafosi Wetland Park
    Turenscape

Magazine

Andere projecten van Binst Architects

Havenpaviljoen
Antwerpen
De Boschkens - Geluidswalwoningen
Goirle, Nederland
Kantoren Infrax West
Torhout
HQ NIKO
Sint-Niklaas
Artevelde
Gent
Luxury Apartments Pothoofd
Deventer, Nederland