Kindergarten and Museum

Jæren, Noorwegen
Visualization © Magnus Wåge
Visualization © Mestres Wåge Arquitectes
Visualization © Mestres Wåge Arquitectes
Drawing © Mestres Wåge Arquitectes
Photo © Mestres Wåge Arquitectes
Photo © Mestres Wåge Arquitectes
Visualization © Mestres Wåge Arquitectes
Drawing © Mestres Wåge Arquitectes
Drawing © Mestres Wåge Arquitectes
Architecten
Mestres Wåge Arquitectes
Locatie
4340, Jæren, Noorwegen
Kosten
Undisclosed
Verhalen
1-5 Stories

The expansion of the Science Center Vitengarden contains kinder garden, administration and pedagogical spaces for the museum. The center works mainly with exploring the past, present and future of agriculture in the area. We have distributed all rooms on the main level in a large chain around an inner courtyard. This is done in order to intensify the contact with the landscape, the light and the seasons. At the same time the yard is a protected outdoor space for growing, playing and social meeting. The courtyard will be well suited for large events like market days, music and dance festivals etc. The circulation area facing the courtyard is simultaneously a conservatory which in combination with the yard and greenhouse provides Vitengarden the opportunity to explore a wide range of plants and growing conditions all year round in different microclimates.

Gerelateerde projecten

  • Kinderbetreuungszentrum Maria Enzersdorf
    illiz architektur
  • Kongresszentrum Europahaus
    Architekturhalle
  • Kindergarten Pötzleinsdorfer Straße
    Architekturbüro DI Michael Schluder
  • Klimahaus® Bremerhaven 8° Ost
    Transsolar KlimaEngineering
  • Sanierung und Erweiterung Banneggschulhaus
    Architheke

Magazine

Andere projecten van Mestres Wåge Arquitectes

New Sandnes City Hall
Sandnes, Noorwegen
Martinez de la Rosa
Barcelona, Spanje
Two single family homes
Askvoll, Noorwegen
Førde Town Hall
Førde, Noorwegen