LEPAGE PENTHOUSE

Brussels
Architecten
Urban Platform

The project involves raising an existing building in the centre of the city, between 2 very different-sized buildings. The aim is to create a more harmonious size transition through a three-dimensional interplay of continuous facets, like a cut stone perceived as a jewel set on the roof of the building. The full sections are composed of metal-plated panels which play with the light as a function of the orientation of the facet. A colour difference is achieved between the main unfolding outside and the inclined facets inside, thus accentuating the box-like effect of this apartment. The common living spaces were placed on the 6th floor to take advantage of the better sun exposure and view, while the 3 bedrooms are located below, lending them more privacy and protection.

As for the existing floors, they are renovated into a 2-room apartment. In order to handle the difficulty with the buildings facing each other in the back (views on and from a public parking lot), a canvas printed with bucolic images is installed along the adjoining building to serve as a filter for greater privacy and create a new ambiance for the environment, while allowing air and light to transpire.

Gerelateerde projecten

  • "romolus & remus" Doppel- Einfamilienhaus
    haefele schmid architekten ag
  • gold silber bronze
    synn architekten
  • Magnolia Park
    Leyk Wollenberg Architekten
  • 上北沢の家
    KEN一級建築士事務所 / 甲村健一
  • Wohnhaus Aarestrasse
    Pfiffner.Fischer

Magazine

Andere projecten van Urban Platform

DISTRICT CONTRACTS
Brussels
RETAIL HEADQUARTERS
Seneffe
DECOSTER HOUSING
Brussels
AL-KHAYRIA CULTURAL CENTER
Brussels
VIVIER D’OIE INTERCHANGE PUBLIC SPACE
Brussels
D’IETEREN GALLERY II
Brussels