Office Building VDAB

Sint-Niklaas
Photo © André Nullens
 
 
Photo © André Nullens
 
 
Photo © André Nullens
 
 
Photo © André Nullens
 
 
Photo © Frederik Vercruysse
 
 
Photo © Frederik Vercruysse
 
 
Photo © Frederik Vercruysse
 
 
Photo © André Nullens
 
 
Architecten
BOB361 architects
Year
2001-2010

Open Oproep 0107: Symbiosis of an office building and a landscaped garden.

The urban integration of the site is defined by the treatment of its corners: the corner has a relation with a number of public functions along the main road. This explains the implantation of the new building. The volume is well orientated and has a favourable compactness-economy-energy balance. The patios that separate the offices guarantee the acoustic comfort. The parking is dug out in a slope and the thus minimized amount of removed polluted ground is used to create an artificial landscape garden with fytoremediating plants.

Client
VDAB
Team
Goedele Desmet, Ivo Vanhamme, Bram Aerts, Jan Opdekamp, Nathan Ooms, Gunther Slagmeulder, Maarten Dekoninck, Maureen Heyns, Eveline Vyncke, Jean-Michel Culas
Technical Engineering
Bureau Bouwtechniek
Structural Engineering
BAS bvba
Acoustical Engineering
Daidalos Peutz
Landscape
Aldrik Heirman