P.NT2

Brussels
Photo © André Nullens
 
 
Photo © André Nullens
 
 
Photo © André Nullens
 
 
Photo © André Nullens
 
 
Photo © Marie-François Plissart
 
 
Photo © André Nullens
 
 
Photo © Marie-François Plissart
 
 
Photo © André Nullens
 
 
Photo © André Nullens
 
 
Architecten
BOB361 architects
Year
2003-2005

Renovation towards a habitat-work environment: concrete interventions.

Transformation of a former industrial building in Brussels towards an enclosure for habitation and work. One day the site was silted up. Due to partial demo¬litions, it obtained a larger permeability which means that each of the spaces was provided with plenty of air and light. This allows the transformation into living and working spaces. The redevelopment contains a privacy gradient between public boulevard, semipublic courtyards, private lofts and gardens.

Client
PNT2 nv, BOB361 architects, Goedele Desmet, Ivo Vanhamme, Frans Steenhoudt
Team
Goedele Desmet, Ivo Vanhamme, Lotte De Swaef, Stijn Cloots, Bram Aerts, Jean-Michel Culas
Technical Engineering
Bureau Bouwtechniek
Structural Engineering
BAS bvba
Landscape
Aldrik Heirman