Claessens - Leyssen

 Voltar à lista de projetos
Localização
Bocholt
Ano
2015

In dit project in Bocholt verlaat de ontwerper plat getreden paden en speelt hij met binnen- en buitenruimtes. Zo komt hij tot een nieuw ruimtelijk en organisatorisch inzicht van het perceel. De woning en perceelsgrens worden op een creatieve manier met elkaar verbonden. Zo krijgt de restruimte meerwaarde en zet het concept zich ook af van de klassieke kavelmodus. De ongebruikte ruimtes dragen nu bij aan een aparte woonervaring, onder meer door er een patio en terras te organiseren.

Zenitaal licht
Drie uitsnijdingen in de rechthoekige vorm trekken zenitaal licht tot in het hart van de vrij gesloten bovenverdieping. Open- en geslotenheid tekenen heel sterk het symmetrisch grondplan van de woning. De ruwe handvormbaksteen brengt vormelijke eenheid. In de ommuring wordt de gevelsteen aan de buitenzijde gecombineerd met een plankenbekisting aan de binnenzijde. De aftekening van de houtnerven in het beton zorgen voor een tactiele aaibaarheid. De omarmende muur wekt de indruk van een versterkte burcht midden in de verkaveling. Door openingen in de muuromheining te creëren en voor milde materialen te kiezen doorbrak de ontwerper dit burchtgevoel.

Patio’s scheppen bepaalde sferen, gaande van intimiteit tot openheid, in de slaapkamers en bureauruimtes op de verdieping.

Outros projetos por Egide Meertens Architecten

Veeckman-Gélis
Borgloon
Vrieling
Cielle
Lambert-Corthouts
Heusden
Vanderlee-Broeckx
Genk
Timmermans-Venderink
Tongeren
Woning Nicolaï
Riemst