Habets - Raemaekers

 Voltar à lista de projetos
Localização
Lafelt
Ano
2013

Aan de rand van een woonzone in het landelijke Lafelt (Riemst) vormt deze woning een baken voor het kleine gehucht. Het gebouw manifesteert zich vrij gesloten naar de buitenwereld. De beglaasde inkomzone met gekadreerde voordeur trekt de aandacht. Haaks op deze semi-publieke inkomruimte staat de looplijn doorheen de woning. Dankzij die positionering krijgen passanten ondanks de glazen inkomzone geen rechtstreekse kijk op de leefruimte.

Twee zitkamers:
Een doorkijkhaard deelt de zitruimte op in twee kamers: één zithoek is intiem van karakter. Ze ontvangt enkel daglicht via een bovenlicht van het hoger gedimensioneerde plafond. De andere zitkamer richt zich naar het open veldlandschap en gaat intern in interactie met de keuken en de eetruimte. De drie functies zijn in één ruimte vormgegeven.

Op de verdieping sluit het binnenraam van de nachtoverloop aan op het buitenraam van de patio. Deze buitenruimte voorziet de strijk- logeerkamer van daglicht.

Outros projetos por Egide Meertens Architecten

Veeckman-Gélis
Borgloon
Vrieling
Cielle
Lambert-Corthouts
Heusden
Vanderlee-Broeckx
Genk
Timmermans-Venderink
Tongeren
Woning Nicolaï
Riemst