Veeckman-Gélis

 Voltar à lista de projetos
Ano
2013
Custo
100K - 1M
Pisos
1-5 Stories

Het landschap biedt zich binnen de woning aan als een schilderij. Een geïntegreerd overdekt terras vormt de schakel tussen de buitenkamer en de leefruimtes. In schril contrast met de landschappelijke betrokkenheid wordt de woning ‘afgesloten’ van de straat door middel van een afsluitbare pivoterende poort. Een pastorijwoning wordt de spiegel voorgehouden. Vanuit het inkomgedeelte krijgt men zicht op de patiotuin die gekoppeld wordt op de spreekkamer van Acad’Emo. Kasten laten ruimtes in mekaar overlopen. Zo wordt de vestiaire, de eet- en keukenkast samen met de deuren naar de berging en de garage als één kastenwand vormgegeven. Bovenlicht geeft de transparante badkamer een weelde van licht. Dit bovenlicht geeft het eiland in de keuken ander licht. De recht-toe-recht- aan trap splitst de logeerkamer op het gelijkvloers af van de zitkamer. Vanuit de bureauruimte op de verdieping kijkt men over de trap op het weids landschap. Houtaccenten doorbreken het gewenste zwart-wit contrast.

Outros projetos por Egide Meertens Architecten

Vrieling
Cielle
Lambert-Corthouts
Heusden
Vanderlee-Broeckx
Genk
Timmermans-Venderink
Tongeren
Woning Nicolaï
Riemst
Dubois - Barry