Enjoy Concrete HQ

Veurne
Photo © Tim Van De Velde
Photo © Damiaan Vanhoutte
Photo © Tim Van De Velde
Photo © Tim Van De Velde
Photo © Tim Van De Velde
Photo © Joost Vanhove
Photo © Tim Van De Velde
Photo © Tim Van De Velde
Arquitectos
Govaert & Vanhoutte architects
Endereço
Vaartstraat 36, 8630 Veurne
Ano
2013
Custo
1M - 100M
Pisos
1-5 Stories

The new headquarters for Enjoy Concrete are a showcase for its products, constructed entirely out of prefabricated concrete elements. Its facades are concrete slabs of 6 by 3 meters and all windows share these same proportions.

The industrial building is mainly a hall for production and storage, but also contains the office spaces. A cantilevered volume containing the meeting room is located at the top corner of the building. The facade is further characterized by printing a stylized image of the beautiful treeline along the canal “Damse Vaart” on the prefab slabs through the application of the Graphic Concrete procedure. This creates an interesting interaction between the building and its surroundings, as the building reflects the nature across the street and canal.

Projetos relacionados

  • Ausstellung Poetische Räume Strategische Beobachtungen 20 Jahre Architekturbüro Stocker BDA
    Architekturbüro Stocker BDA
  • Umnutzung Spitaltrakt Schützengasse, Riehen
    Kast Kaeppeli Architekten
  • Oberstufenanlage Lachenzelg Zürich
    ADP Architekten
  • Umgestaltung und Renovation Peterskapelle Luzern
    Durrer Architekten
  • Drohnen Reportagen
    Atelier für Architekturfotografie René C. Dürr

Revista

Outros projetos por Govaert & Vanhoutte architects

Roces
Brugge
Fort Napoleon
Oostende
Obumex Outdoor Showroom
Staden
D-Hotel
Kortrijk
Kazematten
Ypres
Notarishuys