03.H.098

Ronse
照片 © Filip Dujardin
照片 © Filip Dujardin
照片 © Filip Dujardin
照片 © Filip Dujardin
照片 © Filip Dujardin
照片 © Filip Dujardin
照片 © Filip Dujardin
照片 © Filip Dujardin
可视化 © voltarchitecten
图纸 © voltarchitecten
建筑师
Volt Architecten
年份
2009
费用
未公开
楼层
1-5层

Verbouwen van textielfabriek tot een project voor groepswonen (6 woningen, 1 atelier,2 kantoorruimtes en gemeenschappelijke ruimtes)

korte beschrijving:

Eerste stap bij de herbestemming van de 19e eeuwse textielfabriek was de opmaak van een ruimtelijk masterplan. Uitdaging hierbij was het uitdenken van een sterk totaalbeeld dat de nodige vrijheid liet naar verdere invulling; op dat moment waren immers nog niet alle eindgebruikers en concrete bouwprogramma’s gekend. In een tweede fase werd binnen het totaalconcept een volledig uitvoeringsdossier voor de casco van de gebouwen en buitenruimtes uitgewerkt. Gelijktijdig met de uitvoering hiervan werden in een derde fase een aantal van de woonruimtes en een kantoorruimte ontworpen.

Het eindresultaat is een mix van 6 woningen, 1 atelier en 2 kantoorruimtes. De gemeenschappelijke buitenruimte fungeert als bindend element en als circulatiesysteem naar en tussen de verschillende onderdelen. Achter een uniform georkestreerd gevelsysteem gaat een grote variatie aan woningen schuil : variatie in schaal, variatie in generaties en programma, variatie in ruimtelijk concept en variatie in betrokkenheid op de gemeenschappelijke buitenruimtes.

Het materiaalgebruik en consequent visueel uitspelen van de spantenstructuur behouden het rudimentair, vroeg-industrieel karakter van de fabriek. Dakpannen werden gerecupereerd, hittebehandeld hout werd toegepast voor gevelbekleding en doorgang, geborsteld beton voor de buitenaanleg, poutrelles in rode menie boven gevelopeningen in het metselwerk.

相关项目

 • Ausstellung Poetische Räume Strategische Beobachtungen 20 Jahre Architekturbüro Stocker BDA
  Architekturbüro Stocker BDA
 • Umnutzung Spitaltrakt Schützengasse, Riehen
  Kast Kaeppeli Architekten
 • Oberstufenanlage Lachenzelg Zürich
  ADP Architekten
 • Umgestaltung und Renovation Peterskapelle Luzern
  Durrer Architekten
 • Drohnen Reportagen
  Atelier für Architekturfotografie René C. Dürr

杂志

以下出品方的其他项目 Volt Architecten

09.E.239
Sint-Niklaas
00.H.039
Brakel
04.B.108
Evergem
03.J.101
Brakel
05.E.140
Merelbeke
00.C.021
Brakel