Cadixstraat

Antwerpen
照片 © Joris Smet
照片 © Joris Smet
照片 © Joris Smet
照片 © Joris Smet
照片 © Atelier MA+P
照片 © Atelier MA+P
照片 © Atelier MA+P
照片 © Atelier MA+P
建筑师
Atelier MA+P
位置
2000 Antwerpen
费用
未公开
楼层
未公开

De projectsite is gelegen tussen 2 evenwijdige straten, de Cadix- en Genuastraat. Twee identieke bouwblokken, één aan iedere straat, gescheiden door een gemeenschappelijke tuin, worden zo georiënteerd dat ieder leefruimte voldoende bezonning krijgt. De wooneenheden in de Cadixstraat worden georiënteerd met leefruimte aan de straatzijde, zuidzijde, terwijl in de Genuastraat de slaapkamers aan de straatzijde, noordzijde komen. Door de oriëntatiewissel ontstaat een verscheidenheid in straat- en tuingevels. De terrassen, met glazen schuifpanelen uitstekende volumes, zijn allen op het zuiden gericht. Het plaatsen van deze dubbele huid (serre) resulteert in extra zonnewarmte wat een positief effect heeft op het verlagen van  het energieverbruik. Om deze reden wordt ook zo compact mogelijk gebouwd en gebruik gemaakt van zonneboilers. De serres kunnen volgens de seizoenen open of afgesloten gebruikt worden, waardoor ze in de winter als extra binnenruimte kunnen benut worden. Qua planopbouw zijn 2 verschillende woontypes aanwezig, met 2 en 3 slaapkamers. Elk woongelegenheid heeft een eigen privétuintje op gelijkvloers of terras op de verdieping. De interne circulatie blijft tot een minimum beperkt om een maximum aan woonoppervlakte te behouden. Op het gelijkvloers wordt enkel een drieslaapkamerwoning voorzien zodat plaats vrij blijft om een doorrit te creëren naar de publieke groenzone.

相关项目

  • Kanzlei in der Brauerei
    Martin Schmitt Architektur
  • Kantine der Ecole Voltaire
    Martin Schmitt Architektur
  • HQ CORDEEL
    Binst Architects
  • Foshan Poly • OPUS ONE
    CCD (Cheng Chung Design)
  • Lattenburg
    he und du ZT KG

杂志

以下出品方的其他项目 Atelier MA+P

Wooninbreidingsproject markt en omgeving
Kruishoutem
Papageno
Evere
De Zonnebloem
Mechelen
Emmaüs Cepos
Duffel
Jasmisse
Duffel
Tweemontstraat
Deurne