Dug-in House

Ronse
照片 © Bart Van Leuven
照片 © Bart Van Leuven
建筑师
Delmulle Delmulle
位置
9600 Ronse
年份
1994
费用
10万 - 100万
楼层
1-5层

De woning Vancoppenolle ligt op een smal perceel, boven op een helling. Het landschap glooit hier naar beneden om in de verte voorbij het dal op een andere heuvel door de bomen afgeboord te worden. Het prachtige golvende landschap van de Vlaamse Ardennen. Het is hier rustig leven, weg van de drukke circulatielijnen.

Een pad leidt naar een sober cederhouten volume. Het ontneemt de bezoeker het zicht op het landschap. Aan de straatzijde is de doos volledig gesloten, uitgezonderd een smalle lage gang die er dwars doorheen loopt en aan de andere zijde een fragment uit het landschap knipt.

Plagend gunt de architect de bezoeker slechts een glimp van het uitzicht.
De inkom van de gedeeltelijk in de helling ingegraven woning zit op de eerste verdieping, vooraan rechts in de smalle gang.

De hal die je betreedt is laag en klein. Een smalle spiltrap gevangen in een gesloten stalen koker leidt je naar beneden. In de koker wordt je het zicht volledig ontnomen. Eens beneden is de verrassing groot. Doorheen een volledig beglaasde achterwand ontvouwt het landschap zich in alle grootsheid. Een groen golvend tapijt met plukjes struik en toefjes bos. In de verte grotere bospartijen. Het landschap is nauwelijks bebouwd. Een vaststelling die verbaast, enigszins bevreemdt.

Maar dit is wel degelijk een stuk Vlaanderen.

相关项目

  • Centillion Sofia
    DIN A4 Architektur
  • Joe and Rika Mansueto Library
    L-Plan Lighting Design
  • Terra Mineralia, Schloß Freudenstein
    L-Plan Lighting Design
  • シャングリ・ラホテル東京
    ワークテクト
  • 日本平ホテル
    ワークテクト

杂志

以下出品方的其他项目 Delmulle Delmulle

Vlabo III
Londerzeel
Avalon
Waregem
Vertical Loft
Petegem aan de Schelde
Siamese House
Wortegem-Petegem
Barons Sans Soucis
Gent
Art Box
Waregem