Wooninbreidingsproject markt en omgeving

Kruishoutem
照片 © Atelier MA+P
建筑师
Atelier MA+P
位置
9770 Kruishoutem
费用
100万 - 1亿
楼层
1-5层

Dit binnengebied, gelegen in de dorpskern van Kruishoutem, wordt gekenmerkt door het brede zicht op de kerktoren, het glooiende graslandschap, de lage omliggende bebouwing, de verscheidene doorsteken en de boomgaardrestanten. Allen elementen die Kruishoutem de status van poort tot de Vlaamse Ardennen verlenen.

 

Het masterplan voor de site heeft zich ingebed in deze reeds aanwezige landschappelijke elementen. De bouwvolumes zijn op zo'n manier gepositioneerd dat zones ontstaan die dienst doen als verzamelpunt voor het water, speelruimte voor de kinderen, tuinen en pleinen voor bewonersactiviteiten. Er wordt één coherent verhaal gecreëerd voor het hele binnengebied met een specifieke karakterisering van elke plek.

 

Om en bij de 75 woningen dienden voorzien te worden met de nadruk op een ‘gezonde spreiding’ van de verscheidene typologieën. Huurwoningen komen zo te staan naast koopwoningen. Het clusteren van de individuele units zorgt enerzijds voor een duidelijke leesbaarheid van de site, anderzijds reduceert het de bouwkost en verhoogt het ecologische karakter van de woningen.

相关项目

 • 6280.CH Coworking Hub
  Evolution Design
 • Hohes Holz auf der Lichtung | Neubau Büro- und Verwaltungsgebäude für die Ziegler Group
  Brückner & Brückner Architekten
 • 海口美舍河生态修复工程
  土人设计
 • 重庆市潼南大佛寺湿地公园
  土人设计
 • 六盘水明湖湿地公园
  土人设计

杂志

以下出品方的其他项目 Atelier MA+P

Papageno
Evere
De Zonnebloem
Mechelen
Emmaüs Cepos
Duffel
Jasmisse
Duffel
Cadixstraat
Antwerpen
Tweemontstraat
Deurne