WOODS
Photo © Binst Architects
WOODS
Photo © Binst Architects
WOODS
WOODS
Photo © Binst Architects
WOODS
Photo © Toon Grobet
WOODS
Photo © Toon Grobet
WOODS
Photo © Toon Grobet
WOODS
Photo © Toon Grobet
WOODS
Photo © Toon Grobet

WOODS

 Back to Projects list
Address
Koning Albertlaan, 3010 Leuven
Year
2018
Cost
Undisclosed
Stories
5-20 Stories
Client
Dyls nv
Team
Edwin Remmerie, Wim Heyninck
Main contractor
Dyls nv

STUDENTS & SOCIAL HOUSING, INTERIOR
Newly built 157 student rooms, underground parking and bicycle storage

A new building at the end of the new ‘Belle-Vue’ park between the railway line and Kessel-Lo.

A kink in the building creates an elegant shard shaped volume, to which the rhythmically staggered façade elements add their own playful aspect. Indoor terraces on the railway side add depth to the façade, while large windows at the ends of the buildings open them up. Four façades, each with its own character but connected by the rhythm of the panels. The finely detailed green acidified concrete combines with bronze carpentry to create a stylish whole that matches the green park strip.
On each floor there are about twenty high-quality student rooms, a total of 157, and at the end of each floor there are communal areas. All windows extend to the floor to draw the surrounding area into the building. The views of the railway, Kessel-Lo, the station area and the forests around Leuven form an alternating background for the students.

Other Projects by Binst Architects

Port Pavilion
Antwerp
De Boschkens - Noise Barrier Houses
Goirle, Netherlands
HQ INFRAX WEST
Torhout
HQ NIKO
Sint-Niklaas
Artevelde
Gent
Luxury Apartments Pothoofd
Deventer, Netherlands