OUTrial house

Książenice, Poland
Architetti
KWK Promes architect
Anno
2007


A green clearing surrounded by forest was the only context for the proposed small house. Hence the idea to "carve out" a piece of the grass-covered site, move it up and treat it as the roofing to arrange all the required functions underneath.

The client's request was to create a conservatory, which was obtained by linking the ground floor with the grassy roof through an "incision" in the green plane and "bending" the incised fragment down, inside the building.

This procedure turned the roof into an atrium, as the only way to reach it was through the interior of the house. As opposed, however, to a typical atrium, the newly-created space has all the advantages of an outer garden while remaining a safe, internal zone within the building. This way, a new type of house was created, and its designation - outrial - is to convey the idea of an atypical atrium which is part of both the interior and the exterior of the building.

Progetti collegati

  • Casa Malussi
    Iseppi AG
  • Werks- und Bürogebäude Theurl
    ATP architekten ingenieure
  • Lounge by Topgolf [Shanghai]
    hcreates interior design
  • Mini Cuppa
    hcreates interior design
  • Bahnhofplatz, Wil
    Hager Partner AG

Rivista

Altri progetti di KWK Promes architect

Dialogue Center “Przełomy”
Szczecin, Poland
Hotel in Czorsztyn
Czorsztyn, Poland
single - family house in Biały Bór
Biały Bór, Poland
standard hOuse
near Pszczyna, Poland
house with a capsule
Ruda Śląska, Poland