House Bruges

Bruges
照片 © Filip Dujardin
照片 © Filip Dujardin
照片 © Filip Dujardin
照片 © Filip Dujardin
照片 © Filip Dujardin
照片 © Filip Dujardin
照片 © Filip Dujardin
照片 © Filip Dujardin
照片 © Filip Dujardin
照片 © Filip Dujardin
建筑师
atelier tom vanhee
位置
Bruges
年份
2016
费用
10万 - 100万
楼层
1-5层


Two disused 17th-century houses on a protected brewery site in the centre of Bruges were rebuilt into a family home (with retail and storage space). The structure was opened up to connect all the spaces on both floors of both houses. 


 


The different window types and added rear façade are the witness of successive conversions over time. The design starts from the changes the building has undergone and adds a new layer. Historically valuable elements (doors, fireplaces, beams, stairs) and new elements go hand in hand and remain legible. A patio and a sloping roof between the existing gable roofs transform the attic into a fully usable space and activate the residual space between the roofs. A vide connects the different floors to each other and brings light from the patio and the trapezoidal window in the attic to the heart of the home. The elevator and the toilet are housed behind recuperated historic cabinet doors. The existing spatial format at the front remains and accommodates the more closed functions of the house. The renovation reallocates a historically valuable building and guarantees its existence for future generations.


 

相关项目

  • Centillion Sofia
    DIN A4 Architektur
  • Joe and Rika Mansueto Library
    L-Plan Lighting Design
  • Terra Mineralia, Schloß Freudenstein
    L-Plan Lighting Design
  • シャングリ・ラホテル東京
    ワークテクト
  • 日本平ホテル
    ワークテクト

杂志

以下出品方的其他项目 atelier tom vanhee

Social housing Eeklo
Eeklo
House Varsenare
Varsenare
Recording studio Gentbrugge
Ghent
House Vilvoorde
Vilvoorde
House Brussel
Brussel Sint-Gillis
Community centre Westvleteren
Vleteren