House Brussel

Brussel Sint-Gillis
照片 © Filip Dujardin
照片 © Filip Dujardin
照片 © Filip Dujardin
照片 © Filip Dujardin
照片 © Filip Dujardin
照片 © Filip Dujardin
建筑师
atelier tom vanhee
位置
Brussel Sint-Gillis
年份
2010
费用
10万 - 100万
楼层
1-5层

This duplex apartment is on the third and fourth floor of an apartment building in the centre of Brussels. Several separate small rooms on the fourth floor were converted into a large living space. The dilapidated ceiling at the back was taken out, making the apartment very spacious. Large windows along the rear façade fold around the patio and bring the urban landscape into the heart of the home. The many ducts and chimneys of the underlying apartments are not concealed. On the contrary, they are a crucial part of the interior, together with the exotic plant collection of the resident. The existing brick wall is kept visible. The use of different types of brick displays the many historical layers of the building. Roof lights emphasize the verticality of the ducts and chimneys and the spaciousness of the apartment. This creates an interplay of light and shadows throughout the day. 

相关项目

  • Kanzlei in der Brauerei
    Martin Schmitt Architektur
  • Kantine der Ecole Voltaire
    Martin Schmitt Architektur
  • HQ CORDEEL
    Binst Architects
  • Foshan Poly • OPUS ONE
    CCD (Cheng Chung Design)
  • Lattenburg
    he und du ZT KG

杂志

以下出品方的其他项目 atelier tom vanhee

Social housing Eeklo
Eeklo
House Varsenare
Varsenare
Recording studio Gentbrugge
Ghent
House Vilvoorde
Vilvoorde
Community centre Westvleteren
Vleteren
Community centre Woesten
Vleteren