House Destelbergen

Destelbergen
Fotografia © Tim Van De Velde
Fotografia © Tim Van De Velde
Fotografia © Tim Van De Velde
Fotografia © Tim Van De Velde
Fotografia © Tim Van De Velde
Fotografia © Tim Van De Velde
Dibuix © Compagnie O. Architects
Architects
Compagnie O. Architects
Localització
Destelbergen
Any
2020

This S-shaped house consists of meandering volumes, pathways and covered terraces that are woven into the surrounding natural landscape. In doing so, part of the landscape is embraced as a kind of inner garden. Though the dark volume seems rather anonymous from the street side, the facades become increasingly more transparent towards the garden in the back, allowing for privacy and openness where wanted. It is but a translucent screen in the front facade that allows a sneak peek of the interwoven play of volume and greenery behind.

In the back, the building hovers slightly above the landscape, just enough so one can tell where one ends and the other begins. This single-family home is on many levels conceived as a complementary, natural element to preserve as much as possible what was already there; from its organic plan layout to its materialization (concrete + timber frame structure) and energetic impact.

Projectes relacionats

  • Promenade Favorita, Lugano TI
    mavo gmbh
  • Garten Höhenweg St.Gallen
    mavo gmbh
  • Sagiareal, Greppen LU
    mavo gmbh
  • Progressiver Reinraumausbau
    Lindner Group
  • Büro Allmendstrasse
    BFB Architekten AG

Revista

Altres projectes per Compagnie O. Architects

New Administrative Center
Brasschaat
Basisschool Dender
Antwerpen
RTC
Kortrijk
Loods 22
Gent
Fashion Museum Antwerp
Antwerp