Photo © Tim Van De Velde
Photo © Damiaan Vanhoutte
Photo © Tim Van De Velde
Photo © Tim Van De Velde
Photo © Tim Van De Velde
Photo © Joost Vanhove
Photo © Tim Van De Velde
Photo © Tim Van De Velde

Enjoy Concrete HQ

 Back to Projects list
Address
Vaartstraat 36, 8630 Veurne
Year
2013
Cost
1M - 100M
Stories
1-5 Stories

The new headquarters for Enjoy Concrete are a showcase for its products, constructed entirely out of prefabricated concrete elements. Its facades are concrete slabs of 6 by 3 meters and all windows share these same proportions.

The industrial building is mainly a hall for production and storage, but also contains the office spaces. A cantilevered volume containing the meeting room is located at the top corner of the building. The facade is further characterized by printing a stylized image of the beautiful treeline along the canal “Damse Vaart” on the prefab slabs through the application of the Graphic Concrete procedure. This creates an interesting interaction between the building and its surroundings, as the building reflects the nature across the street and canal.

Other Projects by Govaert & Vanhoutte architects

Roces
Brugge
Fort Napoleon
Oostende
Obumex Outdoor Showroom
Staden
D-Hotel
Kortrijk
Kazematten
Ypres
Notarishuys