Toxho's house

Xhoris
© crahayjamaigne
© crahayjamaigne
© crahayjamaigne
© crahayjamaigne
© crahayjamaigne
© crahayjamaigne
© crahayjamaigne
Architects
crahayjamaigne
Location
Xhoris
Year
2015

Home and medical office in Xhoris.

On the street side, the stone walls privatize the house and preserve the slopes of the field. The open front yard to access the dwelling is reinforced by the carport made of a cantilevered slab on two sides.

The difference in level between the street and the garden led up to a half level distribution. This interior layout creates perspectives between spaces through the central staircase.

On top of the stones walls, the wood volume develops freely along the length as needed :
- to realise a terrace, the mass is “dug” and the cladding change to black panels
- in front of some windows, the wood continues and gives some intimacy to the inside spaces.

The harmony and the sobriety of the exterior shades perfectly integrate the project into its rural environment.

Related Projects

  • Promenade Favorita, Lugano TI
    mavo gmbh
  • Garten Höhenweg St.Gallen
    mavo gmbh
  • Sagiareal, Greppen LU
    mavo gmbh
  • Progressive cleanroom expansion
    Lindner Group
  • Büro Allmendstrasse
    BFB Architekten AG

Magazine

Other Projects by crahayjamaigne

Transformation and Extension Hahe
Heusy
Emra's house
Raeren
Jach's house
Malmedy
Mabau's house
Florennes
Dimi's extension
Hautes Fagnes