SKYLIGHT IN WOOD FOR A CAR PARK

Fleurus
Foto © Maxime Delvaux photographer
Foto © Maxime Delvaux photographer
Foto © Maxime Delvaux photographer
Foto © Maxime Delvaux photographer
Foto © Maxime Delvaux photographer
Foto © Maxime Delvaux photographer
Arquitectos
Claisse Architectures

Renovation of a building used as a car park entrance and transformation of the inside of this entrance.
The project consists in highlighting the facade of the building to create a bright and contemporary entrance for the parking.
We only worked with coated or painted concrete and woodwork. The hues we selected create a big contrast: anthracite concrete and very light wood.
Building floors could not be used because the owner did not have the authorization. The idea is to use this floor to illuminate the parking garage behind.
Inside the building, we demolished a part of the ceiling to create a skylight that goes through the entire building. This skylight is completely covered with a wooden structure in order to design a dynamic space created by curves and counter-curves.
The wooden structure that is inside the entrance and that forms the skylight is illuminated at night by an appropriate lighting. All this creates dynamism in the street.

Proyectos relacionados

  • Casa Malussi
    Iseppi AG
  • Werks- und Bürogebäude Theurl
    ATP architekten ingenieure
  • Lounge by Topgolf [Shanghai]
    hcreates interior design
  • Mini Cuppa
    hcreates interior design
  • Bahnhofplatz, Wil
    Hager Partner AG

Magazine

Otros proyectos de Claisse Architectures

LIVE BOX
Bruxelles
MONOLITH
Bruxelles
URBAN BLOCK
Bruxelles
ZEN ROOM
Leuven