House KN

Photo © Tijs Vervecken - Architectslab
Photo © Tijs Vervecken - Architectslab
Photo © Tijs Vervecken - Architectslab
Photo © Tijs Vervecken - Architectslab
Photo © Tijs Vervecken - Architectslab
Photo © Tijs Vervecken - Architectslab
Photo © Tijs Vervecken - Architectslab
Photo © Tijs Vervecken - Architectslab
Photo © Tijs Vervecken - Architectslab
Photo © Tijs Vervecken - Architectslab
Photo © Tijs Vervecken - Architectslab
Photo © Tijs Vervecken - Architectslab
Photo © Tijs Vervecken - Architectslab
Photo © Tijs Vervecken - Architectslab
Photo © Tijs Vervecken - Architectslab
Photo © Tijs Vervecken - Architectslab
Photo © Tijs Vervecken - Architectslab
Photo © Tijs Vervecken - Architectslab
Photo © Tijs Vervecken - Architectslab
Photo © Tijs Vervecken - Architectslab
Photo © Tijs Vervecken - Architectslab
Photo © Tijs Vervecken - Architectslab
Photo © Tijs Vervecken - Architectslab
Photo © Tijs Vervecken - Architectslab
Photo © Tijs Vervecken - Architectslab
Architectes
ARCHITECTSLAB
Lieu
Année
2021

The design for this house is evidently largely shaped by its location and site.
The most important aspects were the fact that this is the last house in the street, that the adjacent wooded nature reserve could also be the "front" and the steeply sloping terrain. Taking this into account, we really dug the house into the slope.
Integration and interaction between garden/environment and house was very important.
The house extends over 2 levels or floors. An upper living level that corresponds with the rear garden, terrace and swimming pool. This building layer with floor-to-ceiling 3-sided glazing creates a very open view and panorama of the surrounding landscape, meadows, gardens and forests.
The low-lying building layer is partly underground and contains the night quarters and service areas. These functions are more privately shielded from the environment by garden walls or, for the spaces below ground level, equipped with skylights that provide plenty of natural light but do not create any insight.

To be able to anchor architecture and environment together, we opted for a regional brick finish. A materialization that is continued in both the living volume and the garden walls.

A thorough and pure elaboration of the interior, with noble materials, turn this house into a total design.

Projets liés

  • Gebäudeadaptierungen Rathausbereich - Zwentendorf
    maul-architekten zt gmbh
  • FON - Wohnbau und Kindergarten Fontanastraße
    GERNER GERNER PLUS
  • GOLD - Wohnbau Goldberg
    GERNER GERNER PLUS
  • BENE - Wohnbau Benedikt
    GERNER GERNER PLUS
  • PUCH - Wohnbau Puchsbaumgasse
    GERNER GERNER PLUS

Magazine

Autres projets de ARCHITECTSLAB

House BR
Hasselt
House JK
Heusden - Zolder
Notary Vuylsteke & Bunkens
Riemst
Depots Pyrex
Brussels
House GL
Wolvertem