Red Cross Care Hotel

Zuienkerke
© Stijn Bollaert
© Stijn Bollaert
© Stijn Bollaert
© Stijn Bollaert
© Stijn Bollaert
© Stijn Bollaert
© Stijn Bollaert
© Stijn Bollaert
© Stijn Bollaert
© Stijn Bollaert
建筑师
POLO Architects
位置
Zuienkerke
年份
2018
客户
Red Cross-Flanders
Landscape Architects
LAND landschapsarchitecten
Technical Engineer
Boydens engineering
Structural Engineer
Planet engineering

In het hotel van het Rode Kruis-Vlaanderen te Zuienkerke kunnen mensen die door ziekte, ouderdom, sociale omstandigheden of andere beperkingen moeilijk met vakantie kunnen gaan tot rust komen, al dan niet samen met hun mantelzorgers.

Domein Polderwind ligt naast een grote waterplas in het ruige natuurlandschap van de West-Vlaamse polders. Het cirkelvormige volume – of beter, een stapeling van een dubbele ‘torus’ met ongelijk middelpunt – werpt een blik van 360° op deze weidse omgeving. Het lage gebouw met houten gevels stelt zich bescheiden op in het landschap.

Het hotel heeft een even introvert als extravert karakter, waarbij die dualiteit op soms heel subtiele wijze tot uiting komt. Zo ontplooit de binnentuin zich als een intieme plek waar je je zonder schroom kan terugtrekken. De publieke ruimtes liggen aan de buitenzijde van de cirkel. Daar opent het gebouw zich volledig naar de omgeving door de kamerhoge glaspartijen. Waar de drie toegangssassen zijn gepositioneerd kan je volledig doorheen het gebouw kijken, van het domein tot in de binnentuin.

Het cirkelvormige volume omsluit een binnenpatio waar bewoners en bezoekers beschutting vinden tegen de harde zeewind. De benedenverdieping is doorwaadbaar en transparant. Er loopt een wandelpad dwars door het gebouw. Het publieke plein en de gemeenschappelijke functies op de benedenverdieping – zoals cafetaria, wellness en fitness – benadrukken de sociale beleving van vakantie.

De verdieping biedt meer privacy en rust met aan de buitenzijde gastenkamers die genieten van unieke zichten op het landschap. In meer afgeschermde ontspanningsruimten kunnen de gasten alleen zijn maar toch het collectieve gebeuren op de binnenpatio gadeslaan.

相关项目

 • Projektwettbewerb Campus Motel NTB
  FELIX PARTNER Architektur und Design
 • Volksschule Maria Grün
  BERKTOLD WEBER Architekten
 • Stereokitchen
  Paul Kaloustian Architect
 • Cyprus New Museum
  Paul Kaloustian Architect
 • Bürobegrünung ERZ Entsorgung + Recycling, Zürich
  Hydroplant

杂志

以下出品方的其他项目 POLO Architects

Vlaams Administratief Centrum
Gent
Artesis Plantijn Hogeschool
Antwerpen
Diagonal-Besòs Student Residence
Barcelona, Spain
Telenet Headquarters
Mechelen
Ambulant Centrum
Leuven
LUCA School of Arts
Brussels