MONOLITH

Bruxelles
Architects
Claisse Architectures

Patrician house undergoes serious contemporary refurbishing. A vertical monolith in brushed aluminium has been placed parallel to the old staircase. It unites the various levels and houses a lift and technical rooms. The front façade has been restored. The back façade which was in bad condition has been demolished and replaced by a concrete wall. The large bay windows which open out onto a courtyard with fountain lead to the caretaker’s house which has been completely rebuilt.

Projectes relacionats

  • Ausstellung Poetische Räume Strategische Beobachtungen 20 Jahre Architekturbüro Stocker BDA
    Architekturbüro Stocker BDA
  • Umnutzung Spitaltrakt Schützengasse, Riehen
    Kast Kaeppeli Architekten
  • Oberstufenanlage Lachenzelg Zürich
    ADP Architekten
  • Umgestaltung und Renovation Peterskapelle Luzern
    Durrer Architekten
  • Drohnen Reportagen
    Atelier für Architekturfotografie René C. Dürr

Revista

Altres projectes per Claisse Architectures

LIVE BOX
Bruxelles
SKYLIGHT IN WOOD FOR A CAR PARK
Fleurus
ZEN ROOM
Leuven
URBAN BLOCK
Bruxelles