MONOLITH

Bruxelles
Arquitectos
Claisse Architectures

Patrician house undergoes serious contemporary refurbishing. A vertical monolith in brushed aluminium has been placed parallel to the old staircase. It unites the various levels and houses a lift and technical rooms. The front façade has been restored. The back façade which was in bad condition has been demolished and replaced by a concrete wall. The large bay windows which open out onto a courtyard with fountain lead to the caretaker’s house which has been completely rebuilt.

Proyectos relacionados

  • Projektwettbewerb Campus Motel NTB
    FELIX PARTNER Architektur und Design
  • Volksschule Maria Grün
    BERKTOLD WEBER Architekten
  • Stereokitchen
    Paul Kaloustian Architect
  • Cyprus New Museum
    Paul Kaloustian Architect
  • Bürobegrünung ERZ Entsorgung + Recycling, Zürich
    Hydroplant

Magazine

Otros proyectos de Claisse Architectures

LIVE BOX
Bruxelles
SKYLIGHT IN WOOD FOR A CAR PARK
Fleurus
ZEN ROOM
Leuven
URBAN BLOCK
Bruxelles